Opentext biedt zijn eim-tools vanuit Google Cloud

Google en Opentext beschouwen elkaar als voorkeurspartner

Opentext integreert zijn toepassingen voor enterprise information management (eim) in Google Cloud Platform (GCP). Hierdoor migreren klanten van het Canadese techbedrijf eenvoudiger naar de publieke cloud. Google beschouwt Opentext als voorkeurspartner voor eim en Opentext prefereert GCP voor zakelijke clouddiensten.

De productintegratie volgt ruim een halfjaar na aankondiging van de strategische samenwerking tussen Opentext en Google Cloud. Google is de eerste publiekecloudaanbieder die de eim-toepassingen van Opentext ondersteunt.

Organisaties kunnen de eim-toepassingen met behulp van Google Anthos neerzetten op andere cloudplatformen of in een deels private cloudomgeving en vanuit GCP beheren. Anthos is gebaseerd op containertechnologie Kubernetes en vergemakkelijkt de ontwikkeling en het beheer van de tools, ongeacht waar deze draaien.

Toepassingen voor enterprise information management zijn vooral populair onder organisaties met veel gestructureerde en ongestructureerde gevoelige data die in veel bronnen staan. Zo worden de eim-toepassingen van Opentext regelmatig ingezet door SAP-gebruikers.

G Suite

Behalve de integratie van de eim-tools heeft Opentext het plan om veel van zijn andere producten te integreren met Googles productiviteitspakket G Suite en met Googles diensten op het gebied van kunstmatige intelligentie (ai) en machine learning (ml).

De twee partners gaan ook samen optrekken om organisaties te overtuigen ook hun kritische workloads naar de cloud te verplaatsen. Ze richten zich daarbij specifiek op overheden, financiële dienstverleners, mediabedrijven en zorginstellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-10T17:26:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.