Juridische tegenslag voor Oracle in Pentagon-zaak

Een Amerikaanse federale rechter heeft een claim van Oracle afgewezen die het bedrijf tegen de overheid had aangespannen. Volgens Oracle zou bij de toewijzing van een cloudplatform voor het Pentagon Amazon bevoordeeld zijn geweest. Het contract was tien miljard dollar waard.

De rechter oordeelde echter dat er geen enkel bewijs was dat Amazon in het biedproces werd voorgetrokken en dat Oracle dat ook op geen enkele manier had kunnen bewijzen, zo schrijft Bloomberg. Meer nog, volgens de rechter voldeed Oracle zelfs niet aan de criteria om op het contract te kunnen bieden. Alleen Amazon en Microsoft zijn nog kandidaat om het project binnen te halen.

Het volledige contract wordt ook aan slechts één leverancier toegekend. Volgens Oracle was dat geen manier van werken van een goede huisvader en werden zo de grootste cloudleveranciers bevoordeeld. Het bedrijf argumenteerde ook dat zo federale procurement-wetten werden overtreden.

Met deze uitspraak ligt de weg vrij voor het Pentagon om het contract aan Amazon of Microsoft te gunnen. Die beslissing zal naar verwachting eind volgende maand vallen.

Het project gaat als JEDI (Joint Enterprise Defence Infrastructure) door het leven en moet een cloudsysteem worden waarop systemen en applicaties van alle takken van het Amerikaanse leger kunnen draaien. Het Pentagon wil ook kunstmatige intelligentie op de data loslaten, een technologie die zowel Amazon als Microsoft kunnen leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-16T11:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.