VMware wil zusterbedrijf Pivotal kopen

VMware, de Amerikaanse leverancier van virtualisatieoplossingen, is in gesprek om zijn zusterbedrijf Pivotal te kopen. Deze onderneming is vooral bekend om zijn op opensource gebaseerde Cloud Foundry-platform. Als de koop doorgaat, krijgt VMware alle openstaande Pivotal-aandelen voor vijftien dollar per aandeel.

Pivotal heeft het moeilijk sinds zijn beursgang in april 2018. Het bedrijf ontstond in 2013 vanuit EMC (nu Dell EMC) en VMware met als doel te focussen op het opensourceplatform Cloud Foundry. Dell heeft nog steeds het merendeel van zowel VMware als Pivotal in zijn bezit. VMware zelf heeft ook al een deel van Pivotal in zijn portfolio wat het bedrijf verhandelt aan klanten. De transactie lijkt daarmee een interne kwestie.

De mogelijke verkoop komt op een goed moment voor Pivotal. De onderneming verloor in het laatste kwartaal 31,7 miljoen dollar en zag de waarde van zijn publieke aandelen bijna halveren. VMware is als Cloud Foundry Foundation platinum member overigens al een belangrijke speler binnen het opensource-ecosysteem van Pivotal waarvan ook DellEMC, IBM, SAP en Suse deel uitmaken.

Overnamejacht

In een persbericht geeft VMware toe dat er gesprekken lopen, maar dat een definitieve transactie nog op zich laat wachten. Het bedrijf communiceert pas weer als er een akkoord is. De overname zou de volgende zijn in een reeks van overnames door de Dell EMC-dochter. Zo kocht VMware eerder Bitname en vorig jaar Heptio, een startup opgericht door twee van de drie Kubernetes-makers.

Nominatie Computable Awards 2019

Pivotal is genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Iaas/paas-leverancier van het Jaar. Het bedrijf krijgt de nominatie voor zijn digitalisering bij de Rabobank. Ook intern vindt een digitale transformatie plaats. De ontwikkeling van software loopt steeds vaker via microservices en een cloudgebaseerde infrastructuur. Binnen de bank werken honderd devops-teams met Pivotal Cloud Foundry. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Pivotal te nomineren.

Stemmen voor de Computable Awards kan tot en met 6 oktober 2019. Op dinsdag 29 oktober 2019 reikt Computable voor de veertiende keer op rij de Computable Awards uit in het Beatrix Theater in Utrecht. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-16T11:19:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.