Nieuwe topvrouw voor Canadese Mitel

Mitel, de Canadese specialist in cloud-communicatie en VoIP, heeft een nieuwe ceo benoemd. De keuze viel op Mary T. McDowell, de voormalige ceo van Mitels concurrent Polycom, een bedrijf dat vorig jaar verkocht werd aan Plantronics.

McDowell brengt een grondige kennis van de communicatie- en technologiemarkten mee naar Mitel, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Voordat ze bij Polycom werkte, was McDowell bij Nokia verantwoordelijk voor de ‘feature phones’ (dus niet de smartphones), een divisie die 15 miljard dollar waard was. Ze overzag ook de relaties met ontwikkelaars en de Nokia app-winkel. Voor Nokia was ze manager bij onder meer Compaq en Hewlett-Packard.

De vorige ceo van Mitel, Rich McBee, verlaat het bedrijf na bijna tien jaar aan het roer te hebben gestaan. Hij wordt directeur van een ander, niet nader genoemd bedrijf.

Mitel draait ongeveer 1,3 miljard dollar omzet en heeft zowat 3.300 mensen in dienst. Naar eigen zeggen maken dagelijks zo’n 70 miljoen consumenten gebruik van hun communicatie- en telefonieproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-08T09:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.