Zweeds Proact legt 17 miljoen neer voor Peopleware

Deal handen schudden overname

De Zweedse ict-dienstverlener heeft zijn oog laten vallen op Peopleware ICT Solutions uit Schiphol-Rijk. Bij deze Nederlandse it-beheerspecialist werken zo'n 220 man. Met de overname, waar 17 miljoen euro voor wordt betaald, wil Proact zijn positie op de Benelux vergroten en zijn cloudbeheerdiensten versterken.

De kernactiviteiten van het in 2003 opgerichte Peopleware zijn cloudbeheerdiensten, outsourcing, advisering en -detachering. Het bedrijf wordt overgenomen van de oprichters Mark en Jan van Liempt, die aanblijven bij het bedrijf. Peopleware bedient circa 170 klanten en huurt daarvoor twee private datacentervloeren in de multimediatorens van Alticom in IJsselstein en Hilversum. Het draait een omzet van ongeveer 28 miljoen euro in de Benelux.

Overnames zijn een belangrijk onderdeel van de nieuwe groeidoelen van Proact. Het bedrijf uit Stockholm is van oorsprong een dataopslag- en beheerspecialist. Het heeft de ambitie om het portfolio en aanbod te verbreden alsook de aanwezigheid in een aantal landen. Bij Proact werken achthonderd man in veertien landen in Europa en Noord-Amerika. Via het moederbedrijf Pro Act IT Group staat het genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. De omzet in 2018 was een slordige 306 miljoen euro.

Volgens Het Financieele Dagblad ligt de omzet in Nederland op zo'n vijftig miljoen euro. In 2011 deed Proact zijn eerste Nederlandse overname: Databasement. Medio 2015 deed VX Company zijn business unit Datacenter Innovation Services over  aan het bedrijf.  Er is in Nederland een vestiging van Proact in Utrecht; in België houdt het bedrijf kantoor in Diegem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-14T18:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.