Suse stopt met zijn OpenStack Cloud

stop gedaan over dead end

Linux-specialist Suse trekt de stekker uit zijn OpenStack Cloud, een platform om publieke en private cloud-infrastructuur te implementeren. Het nieuws komt enkele maanden nadat Suse OpenStack Cloud 9 op de markt bracht.

Dat Suse stopt met OpenStack Cloud heeft een eenvoudige reden. Het bedrijf zegt dat het wil ‘focussen op en investeren in de application delivery-markt en zijn opportuniteiten’. Op die manier wil het ‘op een lijn komen met de technologische trends in de industrie en, vooral, onze klanten.’ 

Suse gaat vanaf nu dus meer aandacht besteden aan application delivery gebaseerd op Kubernetes: Suse Cloud Application Platform en Suse Caas Platform. Om deze strategie verder uit te bouwen, zal het bedrijf in de toekomst ook overnames doen, zo laat het verstaan. 

De bestaande klanten die nu nog OpenStack Cloud gebruiken, laat Suse niet in de kou staan, belooft het. ‘We werken samen met al onze getroffen klanten en partners om hen te ondersteunen voor de rest van hun abonnementsperiode en bij hun transitie naar alternatieven.’ 

Nog maar twee maanden geleden benoemde Suse een nieuwe ceo: Melissa Di Donata, die eerder als coo van SAP aan de slag was. Suse werd in maart van dit jaar overgenomen door het durfkapitaalfonds EQT dat er 2,5 miljard dollar voor betaalde aan de voormalige eigenaar, Micro Focus. Suse zelf bestaat al meer dan een kwarteeuw. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-15T10:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.