IBM geeft cloud- en ai-mogelijkheden een upgrade

IBM gaat verschillende nieuwe mogelijkheden toevoegen aan zijn cloud-aanbod, onder meer op het gebied van beveiliging en bandbreedte. Tegelijk kondigt het bedrijf ook aan dat het met nieuwe updates komt voor zijn Watson ai-portfolio.

De IBM public cloud krijgt van Big Blue een reeks uitbreidingen en updates waardoor bedrijven niet meer moeten twijfelen om missie-kritische workloads in de cloud te laten draaien, zegt IBM. Onder meer de financiële instellingen BNP Paribas en Home Trust Select hebben dat ondertussen gedaan. Zo is er met ‘Keep Your Own Key’ bijvoorbeeld nieuwe cryptografische technologie voorzien die organisaties de mogelijkheid biedt om volledige controle te krijgen over hun versleutelde keys, waardoor zij de enige zijn die toegang hebben tot hun data. Ook de maximale bandbreedte is tot 100 Gbps opgetrokken,om next-gen virtuele servers in de cloud te kunnen zetten. Dankzij deze uitbreiding is de IBM public cloud naar eigen zeggen hyperscale-ready. Organisaties kunnen hierdoor hun netwerken sneller opschalen binnen een gecontroleerde, veilige omgeving die geschikt is voor gevoelige workloads.

IBM breidt ook de geografische footprint van zijn datacenters uit, inclusief nieuwe multi-zone regio's (mzr) in Toronto en Osaka (tegen 2020). Deze nieuwe regio’s zullen klanten helpen met een versnelde implementatie van missie-kritische workloads en applicaties in hybride cloudomgevingen. Het moet tevens zorgen voor toegang tot een consistente set IBM public cloud-diensten. Verder staat nu ook Power System beschikbaar voor klanten, dezelfde die ook gebruikt wordt de supercomputers Summit en Sierra. ‘Organisaties kunnen hierdoor hun ai-workloads sneller opschalen voor betere prestaties en een hogere productiviteit’, aldus IBM. 

Van ai gesproken: IBM heeft eveneens verbeteringen, op het gebied van kunstmatige intelligentie aangebracht bij de core Watson -technologieën: Watson OpenScale, Watson Assistant, Watson Discovery en zijn geïntegreerde analytics data platform, Cloud Pak for Data. 

De updates helpen bij het detecteren van ‘drift’ in ai-modellen of het herkennen van nuances in de menselijke stem. De nieuwe innovaties kunnen tot slot bovendien draaien op iedere cloud via het Cloud Pak for Data platform van IBM. Hierdoor kunnen organisaties eenvoudig hun grote datastores met ai verbinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-22T15:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.