Omzet clouddiensten gaat steil omhoog komende jaren

Cloud

De wereldwijde markt voor clouddiensten zal in 2020 met zo’n zeventien procent groeien naar een totale waarde van bijna 266,5 miljard dollar. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau Gartner. In 2019 werd er wereldwijd in totaal een kleine 228 miljard dollar aan clouddiensten uitgegeven.

Software-as-a-Service (SaaS) blijft veruit de grootste markt in het cloudsegment, zegt Gartner, met een omzet van 116 miljard volgend jaar, vooral dankzij de grote schaalbaarheid van dit soort diensten. Daarna volgen Infrastructure as a Service (IaaS) met vijftig miljard en Cloud Business Process Services met bijna 47 miljard. Cloud Application Infrastructure Servicesvolgt op een afstandje met 39,7 miljard en Cloud Management en Security Services sluit het rijtje af met 13,miljard. 

IaaS wordt wel de snelste groeier, voorspelt Gartner, met een jaarlijks groeiritme van 24 procent. Die groei ligt aan de stijgende noden van moderne applicaties en workloads waardoor er infrastructuur nodig is die traditionele datacenters niet kunnen leveren. 

Volgens Gartner wordt bepaalde clouddiensten ook de focuspunten van de investeringen van cio’s. Nu organisaties almaar meer afhangen van cloudtechnologieën, bouwen it-afdelingen steeds meer cloud-applicaties en herschikken ze hun bestaande digitale infrastructuur. Het bouwen, implementeren en ontwikkelen van cloudstrategieën blijft de komende jaren dus een topprioriteit. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-14T14:59:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.