Sage mikt met cloud-facturatie op kleine bedrijven

Alex Dossche, algemeen directeur bij Sage

Sage, specialist in oplossingen voor boekhouding, betalingen en beheer, komt met Sage Cloud Demat Invoicing. Met deze facturatieoplossing mikt het softwarebedrijf op zelfstandigen en kleine bedrijven.

Sage zet met deze nieuwe oplossing naar eigen zeggen voluit verder in op de omslag naar saas. ‘Zo verlamd de Belgische politiek dezer dagen is, zo groot is de bedrijvigheid bij Sage Belux’, zo klinkt het in de aankondiging.

Facturen

Ze zullen het bij Sage misschien niet zo graag toegeven, maar het bedrijf is nooit dé grote voorloper geweest qua oplossingen in de cloud. Al timmert Sage wel verder aan de weg. Eerder dit jaar presenteerde het een nieuwe versie van zijn Cloud Demat-collaboratieplatform en zette het mee zijn schouders onder DigiCrowd.

Nu gaat het met Sage Cloud Demat om een tool voor facturatie en het automatisch opvolgen van betalingen. De oplossing maakt deel uit van het Cloud Demat-ecosysteem, maar is er ook los van te gebruiken. ‘De oplossing is ook als white label beschikbaar. Fiduciaires kunnen het zo naar hun hand zetten’, vertelt Alex Dossche, managing director Sage Belux, via de telefoon. Vooral de integratie (met Cloud Demat) is volgens hem de grote troef van deze oplossing ten opzichte van de (vele) concurrerende oplossingen.

Nog manueel

‘Veel kmo’s en zelfstandigen in België doen nog steeds manueel hun boekhouding en maken hun facturen nog op ‘artisanale’ wijze. Dat leidt regelmatig tot verwarring en onvolledigheden, en zo tot onnodig tijdverlies en frustratie bij hun boekhouders’, oppert Alex Dossche. ‘Daarom ontwikkelden we deze back-to-basics-facturatietool, met aangepaste interfaces en functionaliteiten voor fiduciaires enerzijds en hun klanten anderzijds’, stelt hij.

Zo ontvangt de boekhouder automatisch een kopie telkens als een klant een factuur aanmaakt, die hij zonder extra tussenkomst kan opnemen in de boekhouding. ‘De betaling wordt daarna automatisch opgevolgd, met een trackingsysteem dat aangeeft of de factuur goed aangekomen is en of de eindklant het document geopend heeft.’

Besef

Ook al is cloud een trend van tien jaar, voor veel ondernemers en boekhouders begint het nu pas. ‘Er is bij ondernemers en accountants intussen wel het begrip van wat cloud kan betekenen voor hen. Al merken we dat bijvoorbeeld accounts nog wel moeite hebben om bepaalde klanten te overtuigen om ook effectief in de cloud te stappen. Continuïteit is hierbij, ook voor hen, een belangrijk argument’, stelt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-21T11:12:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.