Oracle en Microsoft samen in Amsterdamse cloud

Oracle-cloudcenter in Amsterdam

Een van de eerste bekendmakingen op Oracle OpenWorld Londen 2020 is de samenwerking tussen Microsoft en Oracle op cloud-gebied. In Amsterdam delen ze elkaars cloudtechnologie. Klanten kunnen applicaties draaien die zowel gebruik maken van Oracle Cloud als van Azure. Na het Verenigd Koninkrijk is Amsterdam de tweede stad in Europa waar deze mogelijkheid is gecreëerd.

Onlangs kwam de relatie tussen Amsterdam en Oracle al in het nieuws toen de it-fabrikant er zijn Gen 2 Cloud Region opende. Cloud Regions bieden een geïntegreerd portfolio aan Oracle-producten, inclusief de Autonomous Database, binnen de Oracle Cloud. Oracle heeft wereldwijd meerdere Cloud Regions die als elkaars mirror kunnen functioneren.

Amsterdam bevalt Oracle blijkbaar erg goed, want nu krijgt in de hoofdstad de interconnectie-afspraak met Microsoft gestalte. Gebleken is dat 95 procent van de Global 500 bedrijven die Oracle-klant zijn, ook Azure gebruiken. Volgens een woordvoerder van Oracle tijdens OpenWorld volgt Oracle hiermee de wens van vele klanten. Het voordeel is dat zij applicaties kunnen laten werken in beide cloud-platformen zonder steeds opnieuw te hoeven inloggen. Zij kunnen workloads over beide platformen delen; klanten merken er niets van, de twee it-bedrijven zorgen ervoor dat alles achter de schermen goed en veilig is geregeld.

Betrouwbaar

Het scheelt tijd en mankracht, aldus Oracle. 'Onze nieuwe interconnect in Amsterdam is goed nieuws voor veel bedrijven die afhankelijk zijn van software van beide bedrijven. Ze kunnen applicaties delen en het zal het voor klanten sneller en gemakkelijker maken om een combinatie van Oracle- en Microsoft-software uit te voeren. Ze kunnen workloads verdelen als dat nodig is in onze cloud van bedrijfsklasse. We blijven zeer betrouwbare netwerkconnectiviteit bieden en daarom eersteklas klantenservice en ondersteuning die bedrijven gewend zijn, aldus Andrew Sutherland, manager EMEA Oracle Cloud.

Oracle OpenWorld Europe vindt deze week plaats in Londen. Computable is daar aanwezig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-12T09:00:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.