Option heeft goed 2019 achter de rug

Stijging

Crescent, de moedermaatschappij van Option, heeft vorig jaar de omzet met 8,4 procent kunnen verhogen tot 18,2 miljoen euro. De organisatie tekent voor het eerst sinds lang een break-even brutowinst (ebitda) op. Dat is grotendeels te danken aan de Solutions-afdeling, wat het vroegere Option omhelst.

Voorzitter Eric Van Zele (ex-Barco ceo) verwacht dat 2020 eindelijk de doorbraak zal betekenen voor Crescent met een tweecijferige groei en winst. Dat moet vooral van Solutions komen. De Lighting-afdeling zag de omzet vorig jaar dalen met liefst 1,7 miljoen tot 2,6 miljoen euro. De Services-afdeling deed het iets beter en krikte de omzet op van 6,2 tot 6,9 miljoen euro.

Solutions onder leiding van ceo Alain Van den Broeck deed het behoorlijk in 2019. De omzet steeg van 6,2 tot 8,7 miljoen euro. Vooral de Cloudgate-oplossingen verkochten goed (+48 procent). De Cloudgate Mini en Micro kwam bovendien pas in december op de markt wegens certificatieproblemen in de VS. De Cloudgate Nano wordt nog voor de zomer verwacht. Van den Broeck zei eerder al tegen Computable dat hij dit jaar ook een groei verwacht van zo’n vijftig procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-04T10:44:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.