Equinix breidt verder uit naar Brussel

Europa samenwerking

Interconnectie- en datacenterspecialist Equinix breidt uit naar Brussel en zes andere Europese steden. De nieuwe interconnectiediensten worden naast Brussel ook uitgerold in Barcelona, Genève, Istanboel, Lissabon, Sofia en, in het tweede kwartaal van 2020, Hamburg.

Het is met name zijn ECX Fabric-service die Equinix verder uitbreidt door deze expansie. Die moet het gemakkelijker maken om multicloud-oplossingen te implementeren. De dienst zal met deze uitbreiding beschikbaar zijn in 45 steden wereldwijd en maakt het mogelijk data on-demand tussen steden te kunnen uitwisselen via private verbindingen. ‘Hierdoor kunnen bedrijven, netwerkdiensten en cloudproviders hun digitale business net zo snel op te schalen als de digitale economie dat vereist’, zegt Equinix.

‘De meeste organisaties waarmee we wereldwijd samenwerken, ondergaan al een digitale transformatie’, zegt Eugene Bergen Henegouwen van Equinix. ‘Ze gebruiken de cloud om hun bereik over de hele wereld te verbeteren en om verbinding te kunnen maken met belangrijke klanten, partners en leveranciers. In ons laatste onderzoek onder it-beslissers wereldwijd zei bijna driekwart dat ze van plan zijn meer van hun it-functies naar de cloud te verplaatsen. Covid-19 heeft deze trend versneld voor sommige bedrijven, doordat zij hun diensten in rap tempo moesten digitaliseren om te reageren op het extreem snel veranderende karakter van zaken tijdens deze crisis.’

ECX Fabric is in Brussel beschikbaar via datacenters van LCL Belgium. Met slechts een verbinding op het LCL-verbindingsplatform kunnen LCL-klanten direct en tegelijkertijd verbinding maken met tal van clouddiensten, saas-providers, cloudserviceproviders, edge-oplossingen, secure key management services, crypto-services en andere partners die verbonden zijn via ECX Fabric. Het platform biedt ook toegang tot tot cloudproviders als AWS, Azure, Oracle Cloud en Google Cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-04T10:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.