Xylos neemt isp en hoster WeConnect.Green over

WeConnect.green en xylos

Marcel De Beule en Patrick Leysen

It-integrator Xylos gaat de Belgische isp WeConnect.Green overnemen. Weconnect.green is een Belgische telecom- en hostingleverancier die in november vorig jaar werd opgericht door Marce De Beule (ex-Nucleus).

Voor Xylos vormt de connectiviteits- en clouddiensten van WeConnect een goede match op zijn bestaande aanbod, zegt ceo Patrick Leysen. Weconnect heeft een Belgische telecomlicentie en voorzag de backbone van Xylos van een redundante fiberupgrade. Het bedrijf richt zich op het aanbieden van hosting, connectiviteit en development support. Ook Xylos-klanten als Ahlers en Sipef maken al van de diensten van het bedrijf gebruik. ‘Dankzij de overname van Weconnect, wordt Xylos dé gespecialiseerde en lokale partij voor zowel netwerknoden als voor het beheer van hybrid-clouds’, zegt Leysen.

Ook voor Marcel De Beule was de overname een logische stap. ‘Xylos zit op een juist segment waar hoge bandbreedte en uptime-garanties belangrijk zijn’, zegt hij. ‘Hun bestaande telecommunicatiediensten en netwerk- & securityportfolio staan sterker in combinatie met end-to-end connectiviteitsdiensten. Ik bedank Xylos voor hun vertrouwen en kijk ernaar uit om de komende jaren het voortouw te nemen op het vlak van connectiviteit. Een mooie uitdaging.’

Tot de Xylos Groep behoort naast Xylos (ict) ook Bagaar (smart products) en de merken Oase en Neo (voor e-learning). Het bedrijf heeft vestigingen in Antwerpen, Brussel, Herentals en Gent.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-04T16:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.