NetApp neemt Israëlische Spot over

Opslag- en cloudspecialist NetApp heeft de oorspronkelijk Israëlische startup Spot.io overgenomen. Spot, voorheen bekend als Spotinst, helpt bedrijven om ongebruikte capaciteit bij cloudbedrijven te reserveren.

Spot, toen nog Spotinst, werd in 2015 mede-opgericht door ceo Amiram Schachar en opereert nu vanuit Californië. Het bedrijf biedt zijn klanten 'spot instances' aan, snelle en goedkope toegang tot ongebruikte cloudcapaciteit bij verschillende providers. Die capaciteit kan echter ook plots weer verdwijnen en dan gaat Spot op zoek naar een volgend plekje.

Het bedrijf biedt verder gereserveerde toegang die op voorhand is aan te kopen voor bodemprijzen. Ondertussen is het productenpallet ook uitgebreid naar monitoringdiensten die het cloudgebruik in de gaten houden en in kaart brengen.

Voor NetApp is de overname een manier om een brug te slaan voor zijn klanten tussen opslag en infrastructurele noden. NetApps opslagplatform en het platform van Spot vormen samen een oplossing voor de kostenoptimalisatie voor alle workloads, zowel cloud-native als legacy, stipt Anthony Lye van NetApp aan. ‘In de huidige public clouds is snelheid de nieuwe maatstaf. Verspilling in de public clouds, veroorzaakt door inactieve en overmatig ingezette resources, is echter een groot en groeiend probleem bij klanten. En dat vertraagt de verdere adoptie van public clouds.’

Hoeveel NetApp betaalt voor Spot werd niet bekendgemaakt. Volgens bronnen van de Israëlische website Calcalistech gaat het om 450 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-17T11:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.