Suse neemt Kubernetes-expert Rancher Labs over

deal handen schudden overeenkomst contract

Opensourcesoftware-aanbieder Suse koopt voor een onbekend bedrag Rancher Labs. Deze Amerikaanse expert in Kubernetes-containertechnologie rondde recent nog zijn vierde investeringsronde af waarbij het veertig miljoen dollar ophaalde. Suse levert opensource-softwaregedefinieerde infrastructuur en applicaties voor grote bedrijven die on-premise of in een (hybride) cloud kunnen draaien.

Rancher Labs startte in 2014 als aanbieder van Docker-containertechnologie maar verlegde zijn focus daarna naar Kubernetes. Die technologie geldt vandaag de dag als de standaard voor containerorkestratie. In Nederland is De Volksbank een klant van Rancher Labs.

Rancher Labs wist in vier rondes in totaal 95 miljoen dollar op te halen voor de financiering van productinnovatie, go-to-market-activiteiten (marketing en klantenondersteuning) en marktuitbreidingen, naar onder meer 5G-oplossingen, digitale fabrieken, videosurveillance en geconnecteerde voertuigen.

Die ambities moeten nu onder de Suse-vlag worden waargemaakt. Deze oorspronkelijke Linux-distributiespecialist is zijn koers aan het verleggen en wil zich met name versterken aan de cloud application delivery-kant. Suse biedt onder meer een op Cloud Foundry-gebaseerd cloudapplicatieplatform en een Kubernetes-portfolio dat nu dus wordt versterkt met dat van Rancher Labs.

Eind vorig jaar kondigde Suse aan te stoppen met zijn OpenStack Cloud, een platform om publieke en private cloudinfrastructuur te implementeren. Het bedrijf werd in maart 2019 overgenomen door het durfkapitaalfonds EQT. Micro Focus, de vorige eigenaar, kreeg zo’n 2,5 miljard dollar voor Suse. Het Duitse bedrijf is opgericht in 1992 en kwam in 2004 in de handen van Novell. In 2010 werd Attachmate de nieuwe eigenaar door de overname van Novell. In 2014 stapte Micro Focus in het Linux-bedrijf.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-09T16:13:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.