Hybride cloud Nutanix komt beschikbaar op AWS

Cloudspecialist Nutanix kondigt de algemene beschikbaarheid van zijn hybride Nutanix Clusters op AWS aan. Zo komt de hyper converged infrastructure-software (hci) van Nutanix, samen met alle andere oplossingen en diensten van het bedrijf, beschikbaar tot de bare metal-servers van Amazon Elastic Compute Cloud.

Met deze aankondiging levert Nutanix een hybride cloud-infrastructuur af, zodat klanten zelf kunnen kiezen waar ze hun workloads zetten, in een eigen datacenter of bij AWS. Ze krijgen dus de flexibiliteit om voor elke applicatie de juiste cloud-omgeving te kiezen. Nutanix biedt daarbij een zogenaamde single stack aan die rekenkracht en opslag integreert en zorgt voor uniforme operaties in private en public clouds. Ook de integratie met AWS neemt deze voor zijn rekening, net als het overdragen van licenties van private naar public clouds. Hiermee worden de belangrijkste technische en operationele uitdagingen van het hybride cloudmodel aangepakt, zegt Nutanix.

Uit onderzoek bij klanten ziet Nutanix een viertal grote use-cases opduiken. De eerste zijn klanten die applicaties naar de cloud willen verplaatsen of datacenters willen consolideren, zonder enige aanpassing. Met Clusters moet geen nieuwe architectuur geschreven worden voor de app, wat grote kosten- en tijdsbesparingen betekent. Andere bedrijven kunnen nu snel hun capaciteit schalen of uitbreiden naar verschillende regio's, de seizoensgebonden pieken opvangen door in enkele minuten naar de public cloud uit te breiden, of veranderende prioriteiten te ondersteunen.

Een derde scenario zijn de klanten die gebruik maken van AWS om altijd beschikbaar te blijven en disaster recovery te implementeren zonder de complexiteit die voortkomt uit het beheer van cloud-omgevingen of een stand-alone disaster recovery-oplossing. De vierde use-case ten slotte zijn klanten die cloud-native-diensten gebruiken met bestaande on-premise applicaties, zonder dure herwerking. Zo krijgen ze ook andere voordelen van cloud-native-diensten ai, machine learning en analytics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-13T10:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.