Exact neemt hr-cloudspecialist Officient over

Hoofdkwartier

Het Nederlandse Exact lijft het Belgische Officient in, een specialist in hr-software in de cloud. De overname volgt een week na de acquisitie van het Nederlandse Unit4. Een overnameprijs wordt niet meegedeeld.

De software van Officient maakt het mogelijk om human resources-taken (verloning, contracten, afwezigheden, wagenpark, functioneringsgesprekken en personeelsgegevens) te beheren binnen één enkel cloudplatform. Zo kunnen deze processen efficiënt worden uitgevoerd zonder dat er ingewikkelde koppelingen tussen systemen nodig zijn.

Officient integreert vandaag veel payroll providers (‘sociaal secretariaten’) in België en heeft soortgelijke afspraken met providers in Nederland en Luxemburg. In drie jaar tijd heeft het bedrijf meer dan vierduizend klanten verworven, die op hun beurt meer dan 35.000 werknemers op de loonlijst hebben staan.

‘In de afgelopen jaren heeft Exact zijn online salarisoplossingen uitgebreid met veel nieuwe functies’, zegt Exact-ceo Phill Robinson. ‘We zien echter een groeiende vraag van klanten die zoeken naar een oplossing die aan al hun hr-administratie- en procesbehoeften voldoet. Met Officient hebben we de perfecte partner gevonden om aan deze behoefte te voldoen.’

Deze acquisitie past in de strategie om te groeien via een combinatie van organische groei en overnames, zegt Robinson. ‘Bovendien blijven we bouwen aan onze aanwezigheid in België nadat we in december vorig jaar het Belgische boekhoud- en bedrijfsmanagementsoftwarebedrijf WinBooks overnamen.’ Met de recente overname van Unit4 Bedrijfssoftware is daar ook de boekhoudsoftware Venice bijgekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-24T13:29:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.