Vlaams Destiny neemt Nederlands Voips over

België en Nederland

De Vlaamse cloudtelecom-specialist Destiny neemt zijn Nederlandse branchegenoot Voips uit Gemert over. Deze acquisitie is de volgende Nederlandse overname van Destiny na de overname van Panas in juli en Motto Communications, DSD Business Internet en Ozmo Cloud Communications in 2019. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Voips zal volledig geïntegreerd worden in Destiny met behoud van het voltallige personeel. Voips-oprichters Nils Nijhof en Jeroen Mulder gaan deel uitmaken van het directieteam van Destiny Nederland. Het pand in Gemert wordt onderdeel van de vestigingen die Destiny in Nederland in gebruik heeft.    

Voips heeft zich volgens Destiny-ceo Daan De Wever in de afgelopen zeven jaar ontwikkeld tot een innovatieve en gereputeerde aanbieder van cloudcommunicatie-oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven. ‘Het is een perfecte aanvulling op de eerdere overnames die Destiny de afgelopen twee jaar in Nederland heeft gedaan', zegt hij. ‘We verstevigen zo opnieuw onze marktpositie en productportfolio op vlak van cloudcommunicatie om onze partners en de grootzakelijke markt in Nederland nog beter te kunnen bedienen.’

Om de opmars van Destiny in Nederland in goede banen te leiden, heeft het bedrijf ook een nieuwe managing director voor Nederland aangesteld. Ed Smit (59) heeft een uitgebreide ervaring in de telecomsector die startte bij KPN, in de tijd dat het bedrijf medio jaren negentig aan een Belgisch avontuur begon. Smit zat destijds in het management. Hij bleef vervolgens in België en vervulde verschillende managementfuncties bij operatoren, overheden en toezichthouders en op grote ict-projecten. ‘Mijn opdracht is het integreren van de inmiddels vijf bedrijven van Destiny in Nederland, waarvan Voips de meest recente overname is’, zegt Smit. ‘Het zijn stuk voor stuk sterke bedrijven met allemaal een eigen specialisatie. De samenvoeging maakt een krachtige propositie voor de Nederlandse markt. We gaan hier iets moois neerzetten.’

Destiny heeft intussen driehonderd medewerkers in België, Frankrijk en Nederland en zette vorig jaar zo’n 85 miljoen euro om. Onder meer DPD, Ecover, Gabriëls, Interparking, Katoen Natie, McDonald’s, Officenter en Standaard Boekhandel zijn klant bij het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-02T14:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.