IBM en AT&T bouwen hybride clouddiensten voor 5G

Cloud computing

IBM en AT&T zijn een partnerschap aangegaan om zakelijke klanten te helpen 5G-technologieën in te zetten. Die worden gehost in Cloud Satellite, het hybride platform van IBM voor het beheer van applicaties in de IBM Cloud, zowel on-premise als in de cloud.

Het partnerschap rond het 5G-netwerk van AT&T is bedoeld om klanten in sterk gereguleerde sectoren toegang te geven tot 5G-mogelijkheden. Dat moet de gebruikerservaring verbeteren, nieuwe inkomstenstromen genereren, de waarde van het bedrijf verhogen en processen optimaliseren. Enkel de eindgebruiker heeft toegang tot de data, ook IBM kan hier niet aan.

IBM en AT&T zullen gebruikmaken Red Hat OpenShift, op de netwerken van de Amerikaanse operator. Gebruikers van IBM Cloud Satellite krijgen zo overal toegang tot IBM's cloud computing en beveiligingsdiensten. Gebruikers krijgen een dashboard om diensten te beheren over meerdere clouds en miljarden edge-apparaten, met een hoog niveau van betrouwbaarheid en veiligheid.

Het systeem is ontworpen om klanten die gedistribueerde it-omgevingen beheren (denk aan duizenden sensoren op een fabrieksvloer, of een point of sale-systeem in de detailhandel) te helpen met een consistente ontwikkeling en operationele ervaring. Vooral wanneer gegevens in meerdere clouds worden verwerkt. IBM geeft zelf voorbeelden van typische gebruiksscenario’s. Zo kan het platform bijvoorbeeld gebruikt worden om patiënten of afstand te monitoren via aangesloten medische apparaten. In de financiële sector kunnen fraudegevallen en claims van klanten bijna in real time worden aangepakt. Geldautomaten kunnen zelf dienen als het punt waar de fraude wordt opgespoord, zodat criminelen niet met het systeem kunnen knoeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-03T10:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.