Accenture blijft resoluut op overnamepad

Accenture

De Amerikaanse consultancy-reus Accenture blijft de overnames aan mekaar rijgen. Het bedrijf doet nu drie acquisities in twee dagen tijd, twee in de Verenigde Staten en een in Japan.

De eerste overnameprooi van Accenture is Future State, een consultantbureau gespecialiseerd in change management. Het bedrijf, met hoofdkwartier in Oakland, bestaat veertig jaar en heeft een 75 werknemers op de loonlijst staan.

Ook Businet Systems uit Tokio mag zich voortaan lid noemen van de Accenture-familie. Het bedrijf bouwt oplossingen met Salesforce Commerce Cloud voor e-commerce-ondernemingen, vooral in de thuismarkt Japan. Het bedrijf is actief sinds 1999 en telt zestig medewerkers.

De grootste overname ten slotte is die van Imaginea uit Mountain View, Californië. Het bedrijf begeleidt andere ondernemingen in hun digitalisering en biedt daarvoor een reeks cloud native-platformen aan die zowel op AWS, Azure als Google Cloud kunnen draaien. Imaginea telt ongeveer 1.350 medewerkers en telt een tweehonderd-tal klanten.

Eerder dit jaar nam Accenture ook al Wolox over, een Argentijnse ontwikkelaar van cloudtoepassingen. Vorig jaar, in 2020, lijfde Accenture meer dan twintig ondernemingen in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-04T15:51:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.