Investeerder TA Associates stapt in Igel

Het investeringsfonds TA Associates heeft een meerderheid genomen in het van oorsprong Duitse Igel. IGEL ontwikkelt beheeroplossingen voor endpoints en besturingssystemen voor cloudgebaseerde werkomgevingen.

TA voegt zich bij de huidige Igel-investeerder C. Melchers GmbH & Co. KG die al sinds de oprichting in 2001 de belangrijkste geldschieter van het bedrijf is en een aanzienlijk aandelenbelang zal behouden. Oprichter en voormalig baas Heiko Gloge blijft aan als een minderheidsbelanghouder en bestuurslid. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. 

Igel heeft de afgelopen vijf jaar een driecijferige groei doorgemaakt, in het laatste boekjaar wist het zijn wereldwijde omzet uit softwarelicenties en services met ruim 150 procent te verhogen met de hulp van een groeiend netwerk van kanaalpartners. Het Igel OS draait momenteel op meer dan vier miljoen apparaten.

‘Wereldwijd zijn organisaties op thuiswerken overgestapt, en naar onze mening is deze nieuwe aanpak een blijvertje’, zegt huidig directeur Jed Ayres. ‘Igel ondersteunt dit met 'end user computing'-oplossingen die tegemoetkomen aan de vraag naar veilige, makkelijk te beheren en kostenefficiënte werkomgevingen in de cloud.’

Daarnaast wordt Bill Veghte onderdeel van de raad van bestuur van Igel als ‘executive chairman’. Veghte heeft tientallen jaren ervaring met het ontwikkelen van besturingssystemen en het op de markt brengen van technologieën als bestuurder bij Microsoft en HP. Ook was hij bestuurslid bij een breed scala aan bedrijven, waaronder accountingsoftwarebedrijf Xero, en is hij oprichter van Athene Partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-16T17:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.