Destiny neemt Waalse Ulysse Group over

Partners handen

Cloudtelecomspeler Destiny heeft heeft Waalse Ulysse Group overgenomen, een aanbieder van internet- en netwerkinfrastructuur. Na de eerdere overnames van Ergatel in 2016, Belgium Telecom en Fuzer/Escaux in 2019, vergroot Destiny opnieuw het klantenbestand in het zuidelijke, Franstalige deel van België.

De overname maakt dat Destiny nu ongeveer evenveel voet aan de grond heeft in Wallonië als in Vlaanderen, zowel op het vlak van aantal klanten als medewerkers. In totaal stelt het bedrijf in ons land nu ruim tweehonderd personeelsleden te werk. Zowel de twaalf medewerkers van Ulysse Group als de drie medeaandeelhouders Gauthier Delfosse, Laurent Druart et Xavier Cluysen blijven aan boord. Ook het kantoor in Bergen blijft behouden. 

Dankzij de overname van Ulysse heeft Destiny nu ook toegang tot het Waalse kabel- en glasvezelnetwerk van VOO. Daardoor kan het klanten meer keuze bieden op vlak van connectiviteit en redundantie. Verder stelt het Destiny in staat een laatste ontbrekende schakel toe te voegen in het aanbod voor lokale besturen. Zo kan het Waalse gemeenten en overheidsbedrijven vanaf nu gecertificeerde en veilige toegang verlenen tot het Rijksregister en de Kruispuntbank. 

‘Met de overname van Ulysse Group en zijn 350 klanten hebben we nu ongeveer evenveel klanten in het Franstalige als het Vlaamse landsgedeelte’, becijfert Joachim Lauwers, managing director België en chief product officer van Destiny. ‘En met mooie referenties van Ulysse Group zoals Groupe EPC-Familia, Les Editions Dupuis, Murprotec, Delitraiteur, Gvotreauto.be en een aantal overheden, spelen we ook in een hoger marktsegment. Daarnaast versterken we met de overname het dienstenaanbod van beide partijen. Zo kunnen we klanten van Ulysse Group een volledige onestopshop-oplossing in de cloud aanbieden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-02T10:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.