Seagate stort zich op cloudopslag

Cloudeducatie

Hardeschijvenspecialist Seagate heeft een nieuwe cloudopslagdienst geïntroduceerd. Lyve Cloud is een storage-as-a-serviceplatform dat onderdak vindt in Equinix-datacenters.

Lyve Cloud is bedoeld om grote hoeveelheden ongestructureerde data snel en veilig op te slaan, zodat bedrijven die gegevens later kunnen ontsluiten en gebruiken. Seagate ontwikkelde Lyve in samenwerking met infrastructuurspecialist Equinix. De infrastructuur van Lyve is dan ook beschikbaar in de edge-datacenters die Equinix in grote stedelijke gebieden optrekt.

Seagate zegt met Lyve de kaart te willen trekken van digitalisering en transformatie, in plaats van pure opslag. ‘Door een betrouwbare en kostenefficiënte cloud-oplossing te bieden aan de rand van de stad, dichter bij de plek waar hun gegevens worden gegenereerd, kunnen ondernemingen met Lyve Cloud hun gegevens op schaal, veilig en efficiënt opslaan en activeren’, aldus Ravi Naik, cio van Seagate.

Hij benadrukt ook dat Lyve geen vendor lock-in meebrengt, geen verborgen kosten heeft en aandacht besteedt aan privacy en veiligheid. Klanten behouden dus de volledige controle over hun data. Dat moeten certificeringen zoals ISO27001 en SOC2 bewijzen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-03T10:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.