Interxion bouwt derde datacenter in Brussel

Datacenterspecialist Interxion is met de bouw begonnen van een derde datacenter in België dat een totale capaciteit van bijna 1.280 vierkante meter zal hebben. De eerste fase van het project wordt in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond.

De uitbreiding – BRU3 genaamd – grenst aan de bestaande faciliteiten op de Interxion Brussels Campus, de cloud- en interconnectie-hub van Interxion in België. ‘BRU3 voldoet aan alle vereisten van zowel lokale bedrijven als wereldwijde multinationals, door toegang te bieden tot dichte-netwerkconnectiviteit, beschikbare power en interconnectiviteit met andere strategische Europese locaties’, zegt managing director Dirk van de Geer van Interxion België.  De BRU3-faciliteiten zullen deel uitmaken van een nieuw duurzaam verwarmingsproject dat in Zaventem wordt opgestart. De warmte die vrijkomt door het datacenter is zo te gebruiken voor lokale huishoudens.

Uit onderzoeken blijkt dat de nood aan snelle dataverbindingen de komende jaren groot zal zijn in de Belgische hoofdstad, zegt Interxion. ‘De snelheid waarmee data zich vandaag vermenigvuldigt, is ongezien en er wordt verwacht dat ze tegen 2024 nog zal stijgen met 149 zettabytes, een toename met 150 procent in vergelijking met vorig jaar’, zegt Jeff Tapley, directeur EMEA van Interxion. ‘Dit is vooral duidelijk in Europa, waar het volume van data dat wordt gecreëerd en uitgewisseld tussen Europese steden, het hoogste van de wereld is. Daaruit volgt dan dat bedrijven onder toenemende druk staan om hun diensten snel en efficiënt aan te bieden aan klantenbestanden die geografisch verspreid liggen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-08T10:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.