Team.Blue neemt Griekse Enartia over

De Belgische hostinggroep Team.Blue betreedt de Griekse markt via de overname van Enartia. Deze domeinprovider bedient klanten in Griekenland, Albanië en Servië met de merken Papaki en TopHost. Er zijn geen financiële details van de acquisitie bekendgemaakt.

Enartia is opgericht in 2004 en via organische groei en overnames gegroeid. De organisatie biedt diensten aan op het gebied van domeinregistratie, hosting, Wordpress en cloud. Het bedient naar eigen zeggen ruim 97.000 klanten en beheert 365.000 actieve domeinnamen. Dit doet het onder meer via de merken Papaki (domeinen) en TopHost (webhosting).

Enartia komt nu in handen van Team.Blue. Die hostinggroep ziet de Griekse markt als een groeikans doordat de economie wordt aangedreven door kleine en middelgrote bedrijven die nog flink kunnen digitaliseren. Enartia wil op zijn beurt onder de vleugels van Team.Blue de visie naar een hoger niveau tellen om zo de groeiambities te verwezenlijken. Het huidige management en de medewerkers blijven aan boord in het kantoor in Heraklion (Kreta).

Team.Blue ontstond in 2019 toen de Belgische Combell Group en de Nederlandse TransIP Group werden samengevoegd. De organisatie deed sindsdien diverse internationale overnames, waaronder Natro (Turkije), SuperHosting (Bulgarije) en Webnode (Zwitserland). De groep staat onder leiding van Jonas Dhaenens, heeft ruim 1500 medewerkers in dienst, is actief in vijftien Europese landen en bedient ruim twee miljoen klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-06T09:29:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.