Combell en TransIP samen Team.Blue

Hostingbedrijven Combell en TransIP bundelen de krachten en gaan voortaan samen door het leven als Team.Blue. De nieuwe combinatie claimt hiermee als technologiebedrijf meer dan een miljard dollar waard te zijn.

Team.Blue zal meer dan zeshonderd werknemers verwelkomen en hosting, e-mail en applicaties aanbieden aan 1,2 miljoen klanten. Oprichters Ali Niknam en Jonas Dhaenens (enkele maanden geleden door Computable nog verkozen tot IT Personality of the Year) zetten zo de krijtlijnen uit voor een van de grootste hostinggroepen van Europa. Daarbij stopt het ook niet: het doel is de markt nog verder te consolideren, zo klinkt het. 

Zowel Combell (opgericht in 1999) als TransIP (opgericht in 2003) zijn de afgelopen jaren organisch gegroeid maar namen ook heel wat concurrenten over. In 2017 maakte Combell een grote stap door samen te gaan met Zitcom, een Deense hostingroep. Dit leidde tot leidersposities in België, Nederland, Denemarken en Zweden. In Nederland transformeerde TransIP de sector met haar BladeVPS-platform. TransIP breidde haar activiteiten fors uit in 2018 met de overname van IT-Ernity.  

Jonas Dhaenens, de oprichter van Combell, wordt ceo van Team.Blue en zal de uitvoering van de groepsvisie overzien. Ali Niknam, oprichter van TransIP en oprichter en ceo van Bunq, een Europese bank-uitdager, blijft investeerder en wordt lid van de raad van bestuur. 

‘Het doel van Team.Blue is eenvoudig: om de beste in de markt te zijn’, zegt Dhaenens. ‘We kunnen deze belofte waarmaken omwille van constante vernieuwing, waarbij we de meest ervaren mensen uit onze industrie samenbrengen. Zo kunnen we een échte techpartner zijn voor onze klanten en een digital enabler voor bedrijven en ondernemers.’ 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-12T09:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.