DCspine sluit Unix-Solutions-datacenters in België aan

Datacenter

DCspine heeft twee Unix-Solutions-datacenters in Zaventem en Leuven aangesloten op zijn netwerk. Daarmee biedt het interconnectieplatform nu zijn diensten aan tussen zes datacenters in België. In Nederland zijn al meer dan zeventig datacenters op het platform aangesloten.

DCSpine is een onderdeel van Eurofiber en biedt een interconnectieplatform dat meer dan zeventig datacenters in Nederland, zes datacenters in België en een datacenter in Frankfurt met elkaar verbindt. 

‘DCspine zorgt voor een mooie aanvulling en uitbreiding van onze bestaande diensten omwille van de groeiende vraag voor interconnects naar andere cloud of serviceproviders’, zegt Unix-Solutions-directeur Steven Bens. ‘Met deze uitbreiding van DCspine zal er in de toekomst een extra grensoverschrijdende interconnect voorzien worden in het oosten van ons land, waardoor de redundantie van het Dcspine-netwerk enkel maar verbeterd zal worden.’ 

In 2019 zette DCspine de eerste stappen in België met het aansluiten van Interxion, LCL in Diegem en Antwerpen en met Datacenter United Antwerpen. Het platform breidt nu dus uit met de datacenters van het in 2005 opgerichte Unix-Solutions.

‘Met de uitbreiding van onze diensten naar de twee datacenters van Unix-Solutions sluiten we direct een aantal klanten aan en bieden we die directe toegang tot allerlei netwerkdiensten, waaronder een directe, veilige en schaalbare verbinding naar AWS en NaWAS. Dit bevestigt de relevantie van ons interconnectieplatform', voegt Jan Michiel Berkel, topman van DCspine, toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-21T10:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.