Destiny zet reuzenstap met Zweedse overnames

Dankzij twee grote overnames in Zweden wordt de Belgische telecomprovider Destiny een van de grootste Europese aanbieder van ucaas (universal communications-as-a-service). Het lijft Telepro in, dat ucaas-platformen levert en Soluno, een ucaas-dienstverlener die de toegangspoort tot de Scandinavische markt vormt. De groepsomzet verdubbelt hierdoor bijna.

Destiny is zelf al jaren trouwe klant van Telepo en gebruikt diens platform om ucaas-diensten te leveren in de Benelux-markt. De overname was dan ook ‘een logische stap’ vanwege het succes in de samenwerking en de hoogstaande technologie die Telepo levert, zegt Destiny.

‘Destiny zal kunnen standaardiseren op Telepo-technologie voor het platform voor de hele groep om zo consistente, toekomstige groei te bevorderen’, zegt Rami Houbby van Telepro. ‘Het Telepo-team zal profiteren van Destiny's strategie en middelen om innovatie te versnellen en ons aanbod verder te verbeteren zodat onze serviceprovider-partners beter in staat zijn op hun lokale markten te concurreren.’

Dankzij de acquisitie van Soluno verwerft Destiny een sterke positie in Zweden en opent het voor Soluno de poort naar globalisering. Het bedrijf telt meer dan tweehonderdduizend gebruikers in Europa. Aangezien Soluno ook al gebruikmaakt van het platform van Telepo, zal de overname geen technologische gevolgen hebben voor de medewerkers en klanten. De focus van deze coalitie ligt op de groei en innovatie van hun platform en de ip-diensten.

De totale Destiny-groep telt nu ruim zeshonderd medewerkers in zes landen (België, Nederland, Frankrijk, Zweden, Duitsland en het VK) en mikt op een vooropgestelde verwachte jaaromzet van 170 miljoen euro voor 2021. Dat is bijna het dubbele van de negentig miljoen van vorig jaar. Destiny werd in 2008 opgericht door de broers Daan en Samuel De Wever. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-21T11:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.