Cronos en Google slaan handen in elkaar

GC innovate is de naam van de onderneming die Cronos opricht samen met Google. Binnen deze 'one-stop-Google-shop' voor klanten bundelt Cronos alle b2b-Google-expertise. De focus ligt op toepassingen en projecten in infrastructuur en data.

Het is een opmerkelijke samenwerking tussen een Bigtech-speler enerzijds en anderzijds Cronos dat vaak wordt omschreven als ‘het grootste techbedrijf in België waar je nog nooit van hebt gehoord.’ Een omschrijving die het bedrijf ook zelf als geuzennaam koestert.

Cronos hanteert een – in de Belgische it-sector – typische constructie en aanpak. De groep is intussen uitgegroeid tot een netwerk van meer dan vierhonderd gespecialiseerde (dochter)bedrijven. Die hebben dan doorgaans één of meerdere specifieke competenties.

De totale groep telt meer dan zevenduizend werknemers. Dat maakt hen het grootste techbedrijf van België.

Weg

GC Innovate moet Google in ons land meer op de kaart zetten als het om zakelijke technologie gaat. Want zeker in vergelijking met Microsoft en Amazon heeft Google in dat opzicht (zeker ook in België) het nog wel een weg af te leggen.

Zo wordt GC Innovate in de markt gezet als 'one-stop-Google-shop', al is de invulling ervan breed. Cloud infrastructuur en data dus, maar ook onder meer kunstmatige intelligentie en machine learning, zoals via tensorflow, de opensource-softwarebibliotheek van Google.

‘Onze missie is om onze klanten te ondersteunen in hun innovatietraject, van de eerste beoordeling en planning tot het helpen bij ontwikkeling en implementatie en ten slotte het ondersteunen en onderhouden van hun applicaties als managed services’, klinkt het op de website van de onderneming.

Al gaat het, volgens de initiatiefnemers, op termijn om meer dan hun klanten en projecten. ‘Onze ambitie is om een Googl-b2b-community te creëren waar onze technische experts kunnen communiceren en expertise kunnen delen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-08T11:38:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.