Proximus verkoopt cloud-infrastructuur aan Indiase HCL

Deal handen schudden overname

Proximus gaat zijn cloud-infrastructuur verkopen aan het Indiase HCL en het daarna leasen. Proximus ontvangt 71 miljoen euro voor de deal.

Het plan is om vanaf 1 februari volgend jaar een deel van de it-infrastructuur van Proximus te laten onderhouden en beheren door HCL, terwijl de it-infrastructuur in de datacenters van Proximus zal blijven. Dit betekent dat er op 1 oktober een overgangsperiode ingaat die vier maanden zal duren. De overeenkomst tussen Proximus en HCL brengt geen ontslagen met zich mee, alle betrokken werknemers blijven aan boord.

De overeenkomst met HCL zal de positie van de Enterprise Business Unit van Proximus als leverancier van hybride cloud-oplossingen versterken, zo zegt het bedrijf, door het portfolio in de datacenters van Proximus te combineren met publieke cloudmogelijkheden. Het moet Proximus toelaten een rijkere catalogus van diensten aan te bieden en het cloud-aanbod aanzienlijk te verbeteren. Het portfolio zal nu alle belangrijke publieke cloud-oplossingen omvatten, met onder meer Microsoft en Google, maar ook AWS, SAP en andere. Proximus ziet daarnaast financiële voordelen, met onder meer lagere operationele kosten van de cloud-infrastructuur.  

HCL Technologies is een van de grootste Indiase technologiebedrijven, met meer dan 175.000 werknemers in vijftig landen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-29T10:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.