Proximus verkoopt cloud-infrastructuur aan Indiase HCL

Deal handen schudden overname

Proximus gaat zijn cloud-infrastructuur verkopen aan het Indiase HCL en het daarna leasen. Proximus ontvangt 71 miljoen euro voor de deal.

Het plan is om vanaf 1 februari volgend jaar een deel van de it-infrastructuur van Proximus te laten onderhouden en beheren door HCL, terwijl de it-infrastructuur in de datacenters van Proximus zal blijven. Dit betekent dat er op 1 oktober een overgangsperiode ingaat die vier maanden zal duren. De overeenkomst tussen Proximus en HCL brengt geen ontslagen met zich mee, alle betrokken werknemers blijven aan boord.

De overeenkomst met HCL zal de positie van de Enterprise Business Unit van Proximus als leverancier van hybride cloud-oplossingen versterken, zo zegt het bedrijf, door het portfolio in de datacenters van Proximus te combineren met publieke cloudmogelijkheden. Het moet Proximus toelaten een rijkere catalogus van diensten aan te bieden en het cloud-aanbod aanzienlijk te verbeteren. Het portfolio zal nu alle belangrijke publieke cloud-oplossingen omvatten, met onder meer Microsoft en Google, maar ook AWS, SAP en andere. Proximus ziet daarnaast financiële voordelen, met onder meer lagere operationele kosten van de cloud-infrastructuur.  

HCL Technologies is een van de grootste Indiase technologiebedrijven, met meer dan 175.000 werknemers in vijftig landen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-29T10:26:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.