Genesys krijgt 580 miljoen van Salesforce

Genesys, dat cloudsoftware maakt voor call- en contactcenters, heeft in een investeringsronde 580 miljoen dollar kapitaal opgehaald. Dat meldt Bloomberg. De ronde werd geleid door Salesforce Ventures. Ook ServiceNow Ventures en Zoom participeerden, net als enkele kapitaalfondsen.

Bij de nieuwe investering wordt Genesys gewaardeerd op 21 miljard dollar. De markt voor contactcenter-software in de cloud kent een boerenjaar door corona. Heel wat bedrijven waren al van plan om naar een cloudformule over te schakelen, waarna de pandemie die beweging alleen maar versterkte. 

Het wordt zo ook makkelijker om call enter-software te linken aan crm-oplossingen en marketing-tools. In de eerste helft van dit jaar is de verkoop van cloud- en abonnementsformules meer dan verdubbeld bij Genesys. 

Dat net Saleforce in Genesys investeert, is opmerkelijk. Salesforce kondigde al aan dat het werkt aan een ‘compleet digitaal contact center’ en dat dat product eind volgend jaar op de markt moet komen. Een andere investeerder, videocallspecialist Zoom, probeerde vorig jaar nog tevergeefs Five9 over te nemen, een van de grootste concurrenten van Genesys. 

Genesys is eigendom van de fondsen Permira en Hellman & Friedman en overwoog in oktober nog een beursgang, zo schreef Bloomberg destijds. Het bedrijf rondde onlangs nog de overnames af van Pointillist en Exceed.ai.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-09T11:48:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.