Atos en Dassault zetten 3DExperience in veilige cloud

Atos en Dassault Systèmes gaan samenwerken om het 3DExperience-platform van Dassault aan te bieden in een zwaarbeveiligde saas-omgeving. Door gebruik te maken van het OneCloud Sovereign Shield van Atos is 3DExperience geschikt voor toepassingen op het gebied van nationale veiligheid, defensie, de zorgsector en andere kritieke industrieën, zegt Atos.

‘Extreem goed beveiligd en afgeschermd’. Zo noemt Atos de software-as-a-service (saas)-omgeving waarin 3DExperience gaat draaien. Atos zal deze omgeving hosten in een zogeheten ‘sovereign environment’. Die is beveiligd met de hulp van een uitgebreide reeks van securitymethoden, producten en clouddiensten. Ook ten aanzien van bijvoorbeeld onderhoud en beheer van de SaaS-omgeving gelden zeer strenge maatregelen.

Door de securityvoorzieningen ontstaat een implementatie die aan de hoogste beveiligingsstandaarden voldoet, maakt Atos zich sterk. Denk aan de Europese NIS2-richtlijn (Network and Information System Security) en de Franse CIIP-wetgeving (Critical Infrastructure Information Protection). Dat maakt deze saas-omgeving met name geschikt voor toepassingen van overheidsadministraties en Defensie en andere applicaties op het gebied van nationale veiligheid.

Atos en Dassault Systèmes willen hun samenwerking op termijn verder uitbreiden. Hierbij kijken ze onder andere naar de combinatie van 3DExperience met de expertise van Atos in security, supercomputing en systeemontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-13T12:19:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.