Snowflake pompt extra geld in Collibra

Het Amerikaanse Snowflake investeert in de Brusselse big-dataspecialist Collibra. De cloudspecialist doet dat via Snowflake Ventures, zijn investeringspoot. Het zou gaan om tien miljoen euro.

In november sloot Collibra al een grote investeringsrond af waarbij het bedrijf 250 miljoen dollar ophaalde bij een reeks investeerders. De waardering van het Brusselse bedrijf tikte daarbij af op meer dan vijf miljard dollar. In de nasleep daarvan komt er nog een bijkomende investering van Snowflake. Over hoeveel geld het gaat, wil Collibra niet kwijt. De krant De Tijd meldt dat ‘een tiental miljoen dollar’ in het pel is. Een gigantisch bedrag is het dus (relatief gezien) niet, maar volgens ceo Felix Van de Maele is de injectie wel strategisch belangrijk omdat ze de samenwerking met Snowflake in de verf zet.  

Snowflake wordt in Silicon Valley gezien als een jonge, belangrijke uitdager voor grote spelers als AWS, Azure en Google Cloud. Onder meer superinvesteerder Warren Buffett stopte er zo’n 570 miljoen dollar in. Ook Salesforce is een grote aandeelhouder. Collibra is al een Snowflake Elite Partner. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-14T10:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.