Oracle-databases op OCI toegankelijk in Azure

Een nieuwe samenwerking tussen Oracle en Microsoft maakt het voor organisaties mogelijk om directe toegang krijgen tot Oracle-databaseservices die draaien op cloudplatform Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en zijn geïmplementeerd in datacenters van Microsoft Azure. De dienst heet Oracle Database@Azure en moet de migratie van Oracle-databases naar de cloud vereenvoudigen, stellen de twee techbedrijven.

De service combineert de prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid van Oracle-database op OCI met de beveiliging, flexibiliteit en ai-services van Microsoft Azure. Hierdoor kunnen klanten hun workloads op verschillende locaties draaien en wordt het beheer van de cloud tussen Oracle Database en Azure-services vereenvoudigd, aldus de bedrijven. Zo is het mogelijk om services behorende bij Oracle-databases die worden uitgevoerd op Oracle Cloud Infrastructure en draaien op colocatie in een Azure-datacenter, te combineren met Azure-diensten.
De samenwerking zou organisaties meer opties voor cloudmigratie bieden, de prestaties en schaalbaarheid van databases vergroten en het beheer vereenvoudigen en veiliger maken. Bovendien wordt het mogelijk om cloud-native applicaties te bouwen met behulp van OCI- en Azure-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-15T12:42:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.