Computable discussieert over privacy en IT-talent

Computable Café tijdens ICT-vakbeurzen

Computable Café

Ict-vaktitel Computable organiseert tijdens de combineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event op 22 en 23 maart in Brussels Expo het Computable Café. In dit café wordt er op beide dagen om half 12 een open discussie gevoerd. Experts en beursbezoekers discussiëren hierbij over de war on talent en privacy-vraagstukken.

Tijdens de combineerde ict-vakbeurzen kunnen bezoekers een bezoekje brengen aan het Computable Café, waar debatten, discussies en pub quizzen worden georganiseerd. Daarnaast kunnen bezoekers elkaar en Computable-redacteuren ontmoeten.

Een onderdeel van het programma is de koffiediscussie om half 12. Computable-journalisten Luc Blyaert en William Visterin leggen vragen voor aan experts op het gebied van privacy en de lopende war on (it-)talent. In een half uur tijd proberen ze antwoorden te krijgen op de vragen wie de privacy moet waarborgen en om welke ict-functies het hardst wordt gestreden tijdens de war on talent.

Discussie 1: Wie waarborgt en bewaakt de privacy?

Woensdag 22 maart 2017 begeleidt Computable-journalist Luc Blyaert de open discussie ‘Wie waarborgt en bewaakt de privacy?’. Hij wil er achter komen wie de eindverantwoordelijke is op het gebied van garanderen en bewaken van de privacy, bijvoorbeeld bij big data. Is dat bijvoorbeeld een privacy officer of de chief information security officer (ciso)? Of ligt de verantwoordelijkheid misschien wel bij juridische zaken?

Voor het panel hebben zich alvast al Marc Vael (chief audit bij Smals) en iemand van de privacy commissie aangemeld. Er volgen nog andere profielen, zoals mogelijk een data privacy officer.

Discussie 2: Most wanted: War on IT talent

Is er een oorlog om ict’ers in België? En om welke ict-functies strijden bedrijven dan het hardst? Daar wil Computable-hoofdredacteur William Visterin achter komen tijdens de open discussie over de war on talent. Deze vindt plaats op donderdag 23 maart.

In het panel bevinden zich onder meer een cio of it-manager en een it-recruiter.

Gratis beursbezoek

Deelname aan Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event is gratis. Wel is registratie noodzakelijk.

Nextel

Het Computable Café wordt mede mogelijk gemaakt door Nextel. Kijk voor meer informatie op http://www.nextel.be.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-08T10:46:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.