Jaarbeurs introduceert Data & Cloud Expo

Nieuw beursconcept met Infosecurity.be

Data & Cloud Expo Belgium

Tijdens de drukbezochte vakbeurzen Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event 2017, introduceerde Jaarbeurs de gloednieuwe vakbeurs Data & Cloud Expo, die de twee laatstgenoemde titels zal vervangen. De organisator speelt hiermee in op de behoeften van de bezoekers die almaar meer interesse tonen in datamanagement en cloud computing. Infosecurity.be en Data & Cloud Expo vormen een nieuwe beurscombinatie die voor het eerst plaatsvindt op 14 en 15 maart 2018.

Dat de gecombineerde beurzen een succesformule zijn, staat buiten kijf. Onder het overkoepelende thema Data Centric World vonden ook dit jaar bijna vijfduizend ict-professionals hun weg naar Brussels Expo om er oplossingen te vinden rond de meest actuele thema’s uit de sector. Dit houdt een groei van bijna 10 procent in ten opzichte van de beurs van 2015 en 25 procent ten opzichte van vorig jaar, toen de beurs op het allerlaatste moment verplaatst moest worden vanwege de aanslagen op Zaventem en in de Brusselse metro.

De keuze om van opzet te veranderen ligt aan het stijgende belang van datamanagement en cloud computing. Werden op de beursvloer tal van oplossingen voorgesteld aan bedrijven die met een groeiende hoeveelheid data kampen en voor hun it-organisatie steeds vaker van cloudoplossingen gebruik maken. Met de nieuwe titel zal de beursvloer beter overschouwbaar worden en zal het seminarieprogramma nog meer aandacht aan deze onderwerpen hechten.

Ivo Meertens, brand manager van Jaarbeurs: ‘De rol van it-beheer en storage verandert continu. Met het concept Data & Cloud Expo, verschuiven we nu de focus van beheer, storage en security, naar data, cloud en security. Naast een overzichtelijkere beursvloer, levert dit nieuwe concept ook een sterker inhoudelijk programma, met meer sessies, meer interactie en meer samenwerking met de vaktitel Computable. Door de combinatie van Infosecurity en Data & Cloud Expo spelen we in op de interesses en behoeften van de hedendaagse it-professional.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-24T09:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.