Computable nomineert 12 it persoonlijkheden

Vier vrouwelijke kanshebbers op award

Computable kiest dit jaar wederom zijn ‘IT Person of the Year’. Vandaag stelt de reactie de final list voor van vijf kandidaat-winnaars. De winnaar wordt bekendgemaakt op de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo op 14 maart om 16:00 uur te Brussels Expo.

De verkiezing voor IT Person of the Year 2017 verloopt in drie etappes. In december stelden we reeds 67 Belgische it-persoonlijkheden voor. Daar kon door de bezoekers van Computable op worden gestemd, en dat werd ook massaal gedaan. Op basis van deze input en die van de Computable-redactie, stellen wij vandaag de short list voor.

Op Infosecurity Belgium, Data & Cloud Expo maken wij dus de uiteindelijke winnaar bekend. Die volgt dan Dominique Leroy en Peter Hinssen op, de winnaars van de vorige edities. In aanloop naar de bekendmaking herleiden we deze lijst van twaalf genomineerden nog tot een lijst van vijf finalisten. De uiteindelijke prijsuitreiking gebeurt op woensdag 14 maart om 16.00 uur in het Computable Café.

De IT Person of the Year wordt gekozen door de redactie van Computable, rekening houdend met de publieksstemmen. De belangrijke parameters hierbij zijn: activiteiten in de voorbije twaalf maanden, managementstijl, (internationale) uitstraling, bedrijfsprestaties én de impact op de Belgische it-biotoop.

Hierbij de shortlist op alfabetische volgorde met twaalf namen voor IT Person of the Year, waaronder vier vrouwelijke genomineerden:

1. Dries Buytaert

Dries Buytaert is de oprichter van Drupal, het open source project en cms dat aan de basis ligt van heel wat (vooraanstaande) websites. Buytaert richtte in 2007 in de Verenigde Staten Acquia op, dat diensten en advies over Drupal aanbiedt en eind vorig jaar een nieuwe topman kreeg. Sinds 2016 leidt Dries bij Acquia een eigen onderzoeksafdeling die de toekomst van Drupal helpt bepalen.

2. Marc De Keersmaecker

Marc De Keersmaecker is een trouwe Realdolmen-soldaat en zorgde ook mee voor de opmars van het bedrijf. Sinds 1983 is hij actief bij Dolmen Computer Applications. Vandaag is hij algemeen directeur bij Reldolmen. Tot voor kort was De Keersmaecker als coo in de Realdolmen-organisatie verantwoordelijk voor de operationele activiteiten.

3. Daan De Wever

Daan De Wever is co-oprichter van Destiny, dat in 2015 werd uitgeroepen tot Beloftevolle Onderneming van het jaar. Dit Zaventemse telecom- en cloudbedrijf deed de voorbije maanden twee overnames en zag zijn omzet behoorlijk groeien.

4. Alexander Decroo

Alexander Decroo is sinds oktober 2014 vicepremier en minister van Digitale Agenda, Ontwikkelingssamenwerking, Telecommunicatie en Post in de regering-Michel. Hij kwam met een ambitieus plan rond Digital Belgium. Dit jaar verwacht Decroo hiervoor een ‘turbo-versnelling’.

5. Annemie Depuydt

Annemie Depuydt is hoofd ICTS van de KU Leuven, een it-afdeling die uit meer dan tweehonderd personeelsleden bestaat. Ze werd eerder ook al uitgeroepen tot ICT Woman of the Year bij de collega’s van Data News. Depuydt begon als programmeur-analist en werd nadien projectleider bij de universiteit. Naast aan het hoofd van de informaticadienst te staan, zorgt ze ook voor de beschikbaarheid van de ict-middelen voor de partnerinstellingen van de Associatie KU Leuven.

6. Jonas Dhaenens

Als tiener richtte Jonas Dhaenens op zijn zolderkamer Combell op. De Gentenaar is intussen de ceo van Intelligent, de hostinggroep boven Combell en investeerder in verschillende internetbedrijven. Door enkele overnames én een deal met het Nederlandse Sentia, is Intelligent hosting marktleider in de Benelux. Dhaenens  nam vorig jaar het Nederlandse Webscale over en deed daarvoor ook al overnames in Denemarken.

7. Thierry Geerts

Thierry Geerts is een jaar of zeven directeur van Google in België. Onder zijn bewind zet Google zijn opmars verder in ons land. Geerts ijvert heel erg voor de digitalisering in ons land. Hij komt van uitgever Corelio (vandaag Mediahuis), waar hij verantwoordelijk was voor overnames, innovatie en partnerships.

8. Danielle Jacobs

Danielle Jacobs staat al bijna twintig jaar aan het hoofd van Beltug, de actieve vereniging van Belgische ict-gebruikers. In die jaren evolueerde Beltug van een vereniging van louter telecommanagers tot een organisatie en lobbygroep voor cio’s en business managers. Jacobs is ook chairman van Intug, de internationale variant van Beltug.

9. Valerie Taerwe

Als burgerlijk ingenieur in de computerwetenschappen startte Valerie Taerwe als consultant bij AE. Ze werd uitgeroepen tot Young ICT Lady of the Year en lanceerde samen met de vzw Dwengo het initiatief WeGoSTEM. Hierbij ontdekken jaarlijks duizenden leerlingen uit de basisschool op een creatieve manier hun talent voor wetenschap en techniek. 

10. Jeroen Van Godtsenhoven

Jeroen Van Godtsenhoven is sinds een jaar of twee de nieuwe managing director voor België en Luxemburg bij SAS, leverancier in analytics-oplossingen. Van Godtsenhoven startte zijn carrière bij SAS als account manager om er vervolgens aan de slag te gaan als head of business development en als sales director. Hiermee is hij een mooi voorbeeld van groeien binnen een eigen organisatie.

11. Saskia Van Uffelen

Al meer dan 25 jaar werkt Saskia Van Uffelen in de ict- en telecombusiness. Vandaag is ze ceo van Ericsson Belux. Ze is ook aangesteld als 'Digital Champion' en in die hoedanigheid vertegenwoordigt ze onder meer België bij de Europese commissie.

12. Olivier Vanden Eynde

Olivier Vanden Eynde richtte tijdens zijn studententijd de organisatie Close the Gap op. Deze vzw knapt gebruikte bedrijfscomputers op en stelt ze ter beschikking van sociale projecten in ontwikkelingslanden. Sinds 2003 ontving Close the Gap meer dan zeshonderdduizend computers van bedrijven over Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-13T09:43:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.