SAP neemt Amerikaans Callidus over

Dit artikel delen:
samenwerking

SAP neemt het Amerikaanse Callidus Software over, het bedrijf achter CallidusCloud. Met de deal is een bedrag van circa 2,4 miljard dollar gemoeid. De overname wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond.

CallidusCloud werkt al enkele jaren nauw samen met SAP en is gespecialiseerd in software voor verkoopanalyse en klantenbinding.  De oplossingen zijn op maat gemaakt voor verkooppersoneel. Ze koppelen verkoopinformatie - zoals prijzen, incentives en commissies - aan de enterprise resource planning (erp)-systemen. Door de overname kan SAP een compleet en volledig cloudgebaseerd zogeheten 'Lead-to-Cash'-softwarepakket op de markt aanbieden. Het bedrijf versterkt hiermee ook zijn positie op het gebied van custormer relationship management (crm)-software.

‘De overname van CallidusCloud sluit perfect aan bij SAP's innovatiestrategie voor een transformatie van de frontoffice’, zegt SAP-bestuurder Bill McDermott. ‘SAP geeft CalllidusCloud de mogelijkheid om zijn toch al indrukwekkende groei wereldwijd verder uit te bouwen. Deze twee sterke bedrijven maken elkaar beter.’

Ook Leslie Stretch, topman van CallidusCloud, reageert verheugd: ‘Deze overname geeft klanten precies wat ze willen: toonaangevende spm-, cpq- en sales enablement-cloudoplossingen in combinatie met SAP Hybris en S/4HANA.’

Vierde kwartaal

SAP maakte de overname bekend bij de presentatie van zijn cijfers over het vierde kwartaal van 2017. De jaaromzet van het Duitse bedrijf steeg vooral dankzij cloudactiviteiten met zes procent tot 23,5 miljard euro. Onder de streep hield SAP daar 5,4 miljard euro winst aan over, zo’n 15 procent meer dan in 2016. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-30T16:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.