Belgisch Efficy CRM lijft Franse E-Deal in

Dit artikel delen:
vlaggen

De Belgische crm-specialist Efficy neemt de Franse marktleider E-Deal over en duikelt de Europese top tien in crm binnen. De waarde van de overname tikt af op ongeveer zestien miljoen euro.

Het Brusselse Efficy werd in 2005 opgericht en is in acht landen aanwezig, waaronder ook Nederland. Het is naaar eigen zeggen de nummer een op de Benelux-markt voor onafhankelijke leveranciers van crm-oplossingen. Het Parijse E-Deal zag in 1998 het levenslicht en is momenteel actief in de markt van (basis)verzekeringen en de openbare sector en richt zich vooral op bedrijven met meer dan tweehonderd werknemers. Op het klantenrooster staan onder meer RATP, La Redoute en Carrefour Bank. De E-Deal crm-oplossing wordt na de overname een onderdeel van het productenaanbod van Efficy. Alle producten van E-Deal en Efficy blijven naast elkaar bestaan.

Door de overname ontstaat een groep met zowat 175 personeelsleden en een gezamenlijke omzet van twintig miljoen euro. Tegen eind 2018 moeten die cijfers stijgen tot tweehonderd medewerkers en 25 miljoen euro aan omzet. De groep rekent daarvoor op de sterk groeiende markt. Zowel bij Efficy als E-Deal staat de oprichter nog altijd aan het roer. David Gotchac, de ceo van E-Deal wordt in de nieuwe constructie vice president sales & marketing.

Met de overname van E-Deal komt het bedrijf ook de Europese top-10 in die markt binnen en wordt het de grootste in Frankrijk. Zowel Efficy als E-Deal kunnen solide groeicijfers voorleggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-15T13:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.