Webhelp wordt overgenomen door GBL

Dit artikel delen:
Puzzel

De van oorsprong Franse Webhelp Group, gespecialiseerd in business process outsourcing (bpo), wordt overgenomen door de Belgische investeringsmaatschappij Groupe Bruxelles Lambert. De huidige aandeelhouder, het Amerikaanse fonds KKR, stapt uit.

Webhelp is opgericht in 2000 en actief in business process outsourcing en houdt zich bezig met klantendiensten, call centers, telemarketing, relatiebeheer en bedrijfsprocessen. Het bedrijf heeft ruim vijftigduizend medewerkers in 35 landen en werkt onder meer voor Sky, Shop Direct, Bouygues, Direct Energie, KPN, ING, Vattenfall, Vodafone, La Redoute, Michael Kors en Valentino. Vorig jaar werd er 1,8 miljard euro omzet gedraaid.

GBL is het beursgenoteerde investeringsfonds van de families Frère en Desmarais. Het betaalt volgens de zakenkrant De Tijd zo’n 600 miljoen euro voor Webhelp en krijgt daarvoor zestig procent van de aandelen in handen. Het is de grootste participatie in een niet-beursgenoteerd bedrijf dat GBL ooit nam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-11T16:12:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.