SweepBright haalt ruim miljoen op voor vastgoed-crm

Dit artikel delen:
vastgoed

De Antwerpse startup SweepBright heeft 1,2 miljoen euro extra kapitaal opgehaald bij investeerders. Het bedrijf haalt het Anaxago aan boord, een van de leidende kapitaalsfondsen in de wereld van property tech.

SweepBright is een crm-softwaresuite die de automatisering van administratieve taken met weinig toegevoegde waarde op zicht neemt en die data inzet om klanten sneller en beter te dienen. Het bedrijf richt zich met zijn tools voornamelijk op vastgoedmakelaars, om hun verkoopproces te digitaliseren en mobiel te kunnen werken. Zij kunnen dankzij de software meer transacties afsluiten, met betere marges.

SweepBright werd eind 2017 op de Belgische markt gelanceerd en registreert meer dan tienduizend transacties per jaar of meer dan tien procent van de totale markt.

De nieuwe investeerder is het Franse fonds Anaxago dat in 2012 van start ging en vier domeinen op zich neemt: vastgoed, gezondheidzorg, fintech en bedrijven met hoge impact. Het fonds kiest zijn investeringen zorgvuldig. Sinds 2015 bestudeerde het zo’n negenhonderd dossiers, twaalf daarvan werden geselecteerd, waaronder dus SweepBright. 

‘Het transactieproces in de Franse vastgoedsector kampt met dezelfde inefficiënties als in België’, zegt Alexadre Heraud van Anaxago. ‘De Franse markt is wel tien keer groter en veel competitiever voor makelaars. De sector staat bovendien voor grote uitdagingen als gevolg van de vele nieuwkomers - zoals 'online’-agentschappen - en de gezondheidscrisis. Dit vereist een versnelde invoering van technologieën en tools waarbij SweepBright als technologische ruggengraat dient. De groeiende nood van de vastgoedsector om digitaal te gaan werken, is voor een ons een opportuniteit om SweepBright uit te bouwen tot een wereldspeler.’

Bij de investeerders van SweepBright behoren Volta Ventures, Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere van Showpad, Jeroen Lemaire van InThePocket, Wim Vernaeve van Green Park Investment Partners, en QuaeroQ, het investeringsvehikel van Matexi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-03T10:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.