Noorse Visma neemt Belgische Use It Group over

Dit artikel delen:

De Belgische Use It Group, gekend van de merken Bouwsoft, Groensoft en Archisoft, komt onder de vleugels van de Visma Group. Met deze overname neemt het Noorse bedrijf een vliegende start binnen de groeiende bouw- en installatiesector in België. Corporate Finance International (CFI) begeleidde de Use It Group bij deze verkoop.

De Brugse Use It Group (dertig mensen sterk) is vooral bekend van BouwSoft, een tool die mikt op professionals in de bouwsector. Het softwarepakket bundelt crm en offertes, is verbonden met toeleveranciers en beschikt over een tool voor projectopvolging. Het maakt het perfect mogelijk om werkelijke kosten te vergelijken met de oorspronkelijke offerte, te factureren en betalingen op te volgen. Via de mobiele app kunnen werfleiders aan tijdregistratie te doen, werkbonnen digitaal verwerken en informatie consulteren. Naast Bouwsoft ontwikkelde Use It Group ook gespecialiseerde administratieve software voor architecten en tuinprofessionals: Archisoft en Groensoft.

Bouwsoft, Groensoft en Archisoft zetten onder de huidige namen de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. Het huidige management blijft aan boord en het lokale team wordt verder uitgebreid.

‘De digitalisering binnen het bouwsegment zit in een versnelling. Bouwondernemers zoeken naar een totaaloplossing waarmee ze aan de slag kunnen en hun administratie kunnen verlichten. Dankzij onze samenwerking met Visma, kunnen we nu nog meer investeren in de digitalisering van onze klanten’, zegt Henk Cloetens, managing director van Bouwsoft.

De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. De meer dan 12.500 medewerkers draaien een netto-omzet van bijna 1,8 miljard euro. Visma bedient naar eigen zeggen een miljoen klanten. Hoeveel het bedrijf voor Use It Group op tafel legt, werd niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-13T10:16:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.