Overname Kustomer door Facebook op losse schroeven

Dit artikel delen:

De Europese Commissie (EC) weigert Facebook voorlopig het groene licht te geven voor de overname van customer relationship management (crm)-softwaremaker Kustomer. Brussel is een uitgebreider onderzoek gestart nadat een eerste verkennend onderzoek weinig geruststellende signalen gaf.

De EC vreest dat de overname de concurrentie op de markt voor crm-software te veel beperkt. Kustomer’s software helpt bedrijven de conversaties met zakelijke klanten in goede banen te leiden. Het klantencontact via chat-apps waaronder WhatsApp, Instagram en Messenger wordt erdoor versneld. Brussel is ook bezorgd dat de transactie Facebook te veel macht geeft op de markt voor online reclame. Facebook zou zo nog meer data krijgen voor de personalisatie van de advertenties die worden getoond.

Eurocommissaris Margrethe Vestager die verantwoordelijk is voor het concurrentiebeleid, wil daarom een diepgaand onderzoek. Ze wijst erop dat Facebook al dominant is in bepaalde markten. Het vervolgonderzoek moet uitmaken of de transactie bedrijven en consumenten niet nog meer gaat schaden.

Ook moet worden bekeken of Facebook’s datahonger de concurrentie niet verstoort. De rivalen liggen qua data al ver achter als het gaat om personalisatie en het gericht sturen van reclame. De transactie zou het nog moeilijker maken te concurreren met Facebook’s online reclamediensten. Bij te weinig concurrentie worden adverteerders en uitgevers geconfronteerd met hogere prijzen en minder keuze, aldus de Europese Commissie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-03T11:18:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.