Joint venture SAP Fioneer officieel van start

Dit artikel delen:

SAP kondigt de wereldwijde lancering aan van SAP Fioneer, een joint venture voor de financiële sector waarin het bedrijf samenwerkt met de Duitse investeerder Dediq. SAP Fioneer bouwt voort op de bestaande SAP-oplossingen maar ontwikkelt ook nieuwe oplossingen voor banken en verzekeraars.

SAP en Dediq, dat met name investeert in it en digitale bedrijven, kondigden de komst van SAP Fioneer in april van dit jaar aan. Met de formele introductie wil SAP zijn positie in de financiële wereld verder versterken. Meer dan achthonderd van de duizend grootste banken en verzekeraars zijn nu al klant bij het bedrijf, met producten als SAP for Banking en SAP for Insurance. SAP Fioneer moet een nog meer holistisch beeld gaan bieden van alle bank- en verzekeringsprocessen. 

‘Financiële dienstverleners moeten hun business transformeren om de concurrentie voor te blijven’, zegt Christian Klein, ceo en lid van de raad van bestuur van SAP. ‘SAP Fioneer voorziet in hun behoefte aan snelheid, schaalbaarheid en kostenefficiëntie via digitale innovatie, cloudtechnologie en oplossingen die volledige bank- en verzekeringsprocessen inzichtelijk maken. Ik ben ervan overtuigd dat SAP Fioneer uitgroeit tot een toonaangevende leverancier van oplossingen en platforms voor financiële dienstverleners.’

Eind 2021 zal SAP Fioneer aanwezig zijn in meer dan tien landen in Europa, Noord- en Latijns-Amerika en de regio Azië-Pacific. SAP blijft ook oplossingen aan financiële dienstverleners verkopen en deze ondersteunen en SAP-klanten blijven SAP-klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-06T09:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.