Brusselse Efficy haalt tientallen miljoenen op

Dit artikel delen:

De Brusselse crm-specialist Efficy heeft een ‘zeer substantieel’ bedrag opgehaald in een nieuwe kapitaalronde. Het zou om tientallen miljoenen gaan, schrijft De Tijd. Met het geld zullen bijkomende overnames worden gefinancierd.

Efficy werd in 2005 opgericht en is gespecialiseerd in customer relationship management (crm)-software. Het bedrijf stelt vandaag 550 mensen te werken draait een jaaromzet van zo’n 66 miljoen euro. Tegen 2024 moet dat volgens de plannen 100 miljoen euro worden, al zal het waarschijnlijk sneller gaan. In vijftien landen worden 13.500 klanten bediend.

Efficy heeft er in minder dan een jaar tijd vier overnames opzitten, met dank aan Fortino Capital dat in het bedrijf instapte. Dat overnametempo zal de komende tijd nog worden opgeschroefd, om over vijf jaar vijf procent van de totale Europese crm-markt in handen te krijgen, goed voor zo’n 250 miljoen euro. Efficy-topman Cédric Pierrard zegt een lijstje klaar te hebben met zowat 450 overnamekandidaten.

Om die ambitie waar te maken, stopt Fortino extra kapitaal toe en wordt ook een tweede financier aangetrokken: Apax Partners, dezelfde partij die samen met Warburg Pincus T-Mobile heeft overgenomen in Nederland. Over hoeveel geld het precies gaat, wordt niet gecommuniceerd, maar Fortino-ceo Ducko Sickinghe laat in De Tijd verstaan dat het om ‘tientallen miljoenen euro’ gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-07T15:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.