Bedrijf overschat volwassenheid SDDC

Bedrijven zijn vergevorderd met hun ‘software defined’-strategie: 20 procent van de bedrijven claimt een software defined datacenter (sddc) te hebben. 30 procent heeft nog geen gedeeltelijk of volledig sddc. Van dit aantal bedrijven beschikt 18 procent nog niet over een proof of concept of concrete plannen. Dit blijkt uit het onderzoek van F5 Networks op VMworld 2015.

Volgens René Oskam, directeur van F5 Networks in Nederland, zijn bedrijven optimistischer dan de werkelijkheid. Dit komt doordat er verschillende interpretaties zijn van de term ‘software defined datacenter’. Volgens hem beschikt nog lang niet iedereen over een sddc, maar zijn bedrijven wel al een heel eind en hebben ze concrete plannen.

Tenslotte is er onderzoek gedaan naar de uitdagingen tijdens de overstap. Ondanks dat beveiliging de nummer één prioriteit is onder 56 procent van de Europese bedrijven, wordt het door 34 procent juist als de grootste uitdaging gezien voor de overstap op sddc. Andere uitdagingen zijn het vertrouwen van de eindgebruiker (30 procent) en de kosten (25 procent). Bedrijven zien ook de voordelen van sddc. Drijfveren zijn reductie van it-kosten (34 procent), grotere agility (30 procent) en mobiliteit (25 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-25T14:24:00.000Z Robin van Wees


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.