OpenText biedt binnenkort Europese datazone

Europese aanbesteding Europa vlaggen

Het Canadese softwarebedrijf OpenText reageert op de afgewezen Safe Harbor-overeenkomst met de aankondiging van een Europese datazone. Drie Europese datacenters van OpenText, in Amstelveen, Woking (Verenigd Koninkrijk) en Frankfurt (Duitsland) vormen per eind maart 2016 de OpenText Europese datazone. Vanaf dan zullen enkel Europese middelen worden ingezet voor het beheer van die datacenters.

In oktober 2015 is het Safe Harbor-verdrag door het Europese Hof ongeldig verklaard. Door deze ongeldigheidsverklaring is de veiligheid van Europese data in een datacenter buiten Europa niet meer verzekerd. Volgens het Canadese softwarebedrijf OpenText zijn veel Europese bedrijven daarom op zoek naar manieren om persoonlijke en gevoelige data binnen de Europese grenzen te houden. Daarnaast willen ze het beheer van de data binnen de Europese Economische Ruimte bewaren.

OpenText speelt nu in op deze behoefte. Het softwarebedrijf biedt vanaf eind maart dit jaar een Europese datazone aan, waarbij systeem- en informatiebeheer lokaal of op regionaal niveau worden geregeld. Dit was voor het bedrijf eerder nog niet mogelijk. Deze zone bestaat uit drie Europese datacenters: het OpenText-datacenter in Amstelveen en de twee co-located datacenters in Woking (Verenigd Koninkrijk) en Frankfurt (Duitsland). Alle drie de datacenters worden gegarandeerd beheerd door Europese burgers.

Niet alle Europese datacenters van OpenText kunnen automatisch worden ingezet in de Europese Datazone. Het Parijse datacenter is bijvoorbeeld niet betrokken bij deze zone, omdat daar niet kan worden gegarandeerd dat de data die daar wordt verwerkt, niet wordt gedeeld met andere datacenters buiten de Eurozone.

Enkel Europese middelen

Volgens OpenText garandeert de Europese datazone dat alleen Europese middelen worden ingezet voor het beheer van de Europese datacenters. Het netwerk is compleet afgezonderd van alle hardware- en toegangsniveau. Hierdoor is de Europese datazone volgens het bedrijf volledig afgescheiden, onafhankelijk en compliant met de Europese Economische Ruimte.

Transacties via het OpenText Trading Grid, dat enkele van ’s werelds grootste supply chains automatiseert, zijn van nature internationaal en blijven dan ook beheerd op wereldwijde schaal.

Op dit moment zit OpenText in de afronde fase van de Europese Datazone. 

OpenText Cloud

De OpenText Cloud is onderdeel van de OpenText enterprise information management (eim)-strategie en verwerkt meer dan achttien miljard transacties per jaar, voor meer dan 64.000 klanten over de hele wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-02T11:57:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.