LCL investeert 1,9 miljoen in nieuw datacenter

Het oorspronkelijke datacentrum in Diegem is net driehonderd vierkante meter uitgebreid.

Datacenterbedrijf LCL blijft groeien. De onderneming heeft naast het bestaande datacenter in Diegem een bijkomend datacenter van zeshonderd vierkante meter ingericht. Het gaat over een investering van 1,9 miljoen euro aan bouwkosten en technische infrastructuur. LCL komt daarmee aan een totale bedrijfsoppervlakte van zevenduizend vierkante meters in zijn datacenters in Aalst, Diegem en Antwerpen, waarvan de helft ‘white space’, ruimtes met serverracks.

Het nieuwe datacenter, LCL Diegem 4, is ingericht met de nieuwste technologie om de bedrijfszekerheid en veiligheid van de servers en data te garanderen. Het leeuwendeel van de investering gaat dan ook naar de technische infrastructuur: 1,3 miljoen euro. LCL installeerde in het nieuwe datacenter bijvoorbeeld het nieuwste blussysteem met Novec 1230, het meest mens- en milieuvriendelijke blusgas dat vandaag op de markt is.

Schaalvergroting

LCL beschikt over datacenters in Diegem, Antwerpen en Aalst. Het bijkomende datacenter in Diegem kadert in een constante schaalvergroting. Na de uitbreiding van het datacenter in Aalst met driehonderd vierkante meter in 2014, zorgt het nieuwe datacenter in Diegem alweer voor een gevoelige uitbreiding.

Met de nieuwe uitbreiding komt er ook een tweede meet-me-room in Diegem. Dat is een ruimte waar klanten en telecomoperatoren met elkaar in verbinding worden gebracht. 'Ons datacenter is Diegem is één van de belangrijkste knooppunten van dataverkeer in België', legt Laurens van Reijen, oprichter en ceo van LCL, uit. Van Reijen heeft eerder ook aan de wieg gestaan van Eurofiber. 'Klanten kunnen er rechtstreeks aansluiten op de backbone van het internet, en de verschillende nationale en internationale operatoren worden er ook met elkaar verbonden. In Diegem komen zoveel verschillende telecomoperatoren samen dat een nieuwe meet-me-room noodzakelijk werd.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-29T09:10:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.