Datacenter United behaalt PCI DSS-certificatie

Certificaat

Datacenter United, met locaties in Antwerpen en Brussel, heeft naar eigen zeggen als eerste partij in België de certificatie van 3.1 PCI DSS en Assessment of Compliancy voor co-locatie, hosting en fysische beveiliging behaald.

De Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) is een internationale standaard van de Payment Card Industry Security Standards Council om de risico’s van het beheer van persoons- en bedrijfsgevoelige informatie in kaart te brengen en te controleren.

De certificatie omvat een evaluatie van beleidsregels, procedures en technische systemen door een gecertificeerde externe partij. Het onderzoek omvat onder andere on-site beoordelingen en audits van de veiligheidsprocessen- en procedures van de fysieke locaties. Alles samen gaat het over ruim honderd regels en eisen waaraan men moet voldoen. Die regels dragen uiteindelijk bij aan de beveiliging van bankkaartgegevens voor applicaties, software, fysieke systemen, netwerkinfrastructuur en overige beschermende maatregelen.

‘Onze belangrijkste doelstelling is om data van onze klanten te beveiligen en om onze systemen in regel te houden met de hoogste kwaliteitseisen’, zegt Friso Haringsma, Managing Director van Datacenter United. ‘Hiermee dragen wij concreet bij aan het waarmaken van de ambities van B-Hive (Brussel meer op de kaart te zetten binnen de fintech) en van bedrijven om te voldoen aan de nakende Europese Data Protectie verordening.’

Datacenter United merkt op dat het ook al aan de iso en ISAE3402-certificaties voldoet. ‘Noodzakelijke zekerheden in een digitaal groeiende wereld waar privacy af en toe in de cloud dreigt verloren te lopen’, noemt Haringsma ze. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-12T10:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.