Cegeka sluit datacenter in Leuven

Het datacenter van Cegeka in Geleen

De Belgische ict-dienstverlener Cegeka sluit het datacenter in Leuven. Eerder besloot de onderneming in februari van dit jaar de deuren van het datacenter in Veenendaal te sluiten en de data naar het Tier 3-datacenter in Geleen te verplaatsen. Hierdoor telt het bedrijf nu in totaal twee dc’s, in Hasselt en Geleen.

Dit meldt Datanews. Het is de bedoeling dat tegen september alle data van de klanten in Leuven overgezet zijn naar Geleen. Er werd besloten enkel nog van Tier 3-datacenters gebruik te maken. Leuven omvormen naar een Tier 3-datacenter bleek qua kosten niet mogelijk. Vanuit het datacenter in Geleen levert Cegeka zijn (hybride) clouddiensten aan klanten in Nederland en België.

Momenteel werken er honderd mensen in de vestiging in Leuven. Zij blijven op deze locatie werken en krijgen andere werkzaamheden.  

Verhuizing

De sluiting van de datacenters in Leuven en Veenendaal past bij de strategie van Cegeka om zich te focussen op de twee datacenters in Geleen en Hasselt. Dit zijn beide zogenaamde Tier 3-datacenters. Het nieuws van de sluiting volgt op het bericht van eind 2016 dat Cegeka in het eerste kwartaal van 2017 een nieuw kantoor in Veenendaal gaat betrekken wegens ruimtegebrek. 

Cegeka helpt klanten met it-consultancy-opdrachten, de integratie van it-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het van origine Belgische bedrijf huisvest it van klanten in de eigen datacenters in Hasselt en Geleen. In Nederland heeft het bedrijf vestigingen in Veenendaal en Eindhoven. Cegeka heeft 3.600 mensen in dienst en kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-13T13:35:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.